Een beeld of logo aan een rapport toevoegen Afdrukken

Met de optie "aanpasbare lay-outs" van Dave kunt u de lay-out van uw rapporten zelf aanpassen. Zo kunt u deze bijvoorbeeld mooi integreren in uw huisstijl en kunt u er een logo of een beeld in JPEG-formaat in verwerken.
Zo gaat u te werk:

Via "Instellingen" kiest u "Aanpassen Rapporten" en links duidt u het rapport aan dat u wenst te wijzigen. Om een rapport te wijzigen klikt u op "Wijzig". Voor rapporten die zich in de module "Mijn rapporten" bevinden, kunt u meteen wijzigen en zult u dus geen knop "Wijzig" vinden. In de rechter toolbar klikt u op één van de "JPEG"-knoppen. U vindt er één voor objecten op ware grootte als u het JPEG-document in zijn originele formaat wil plaatsen, en één voor objecten op schaalgrootte. Dan wordt het JPEG-document aangepast aan het formaat van het object dat u heeft voorzien in uw rapport. (Wil u het logo of beeld binnen een bepaalde ruimte voorzien, creëer dan een object (een ruimte) waarin u het beeld wil plaatsen door in de rechter toolbar een object aan te klikken.)
Het programma zal u vragen waar het JPEG-document zich op uw computer bevindt en zal vervolgens deze locatie onthouden. U krijgt het beeld op uw scherm dus niet te zien in uw rapport, maar wel op de afdruk. Wil u echter het JPEG-document bewaren in het rapport (en dan ziet u het dus wel op scherm) dan gebruikt u niet de JPEG-knoppen in de rechter toolbar maar gebruikt u in het "Wijzig" -menu de functie "Plak via bestand".