Just Software-dag 2009
Hoewel de economische crisis intussen zowat iedereen onder druk zet, vonden we toch meer dan 120 Cockpit- en Dave-klanten bereid tijd vrij te maken voor de jaarlijkse Just Software-dag. We verwelkomden hen op dinsdag 24 maart in congrescentrum De Montil in Affligem. Zoals u ziet op de foto’s, werd ook deze editie van onze klantendag een groot succes!
Met dit initiatief willen we onze klanten de laatste nieuwigheden over onze diensten en oplossingen meegeven en toekomstige ontwikkelingen bespreken. Maar daarnaast is het voor hen ook een prima gelegenheid om de medewerkers van Just Software te ontmoeten. Zowel de mensen van de administratie, de helpdesk als de ontwikkelaars waren aanwezig.


Cockpit: einde in zicht

We hebben de namiddag ingezet met een presentatie gericht aan de Cockpit-gebruikers. Cockpit werd al in 1997 gelanceerd en telt tot op vandaag heel wat tevreden gebruikers. Het programma wordt als erg gebruiksvriendelijk en stabiel omschreven. Toch moeten we de verdere ontwikkeling en verkoop van dit succesvolle product stopzetten. TigerLogic stopte enkele jaren geleden al met de verdere ontwikkeling van Omnis Classic, de programmeer-omgeving van Cockpit. Daardoor zitten we technologisch stilaan op een dood spoor. Gelukkig brachten ze een volledig nieuwe en toekomstgerichte programmeer-omgeving op de markt: Omnis Studio. Just Software heeft deze tool gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuw product: Dave. Dave maakt gebruik van de nieuwste technologieën en is daarom de tool van de toekomst.
Just Software ondersteunt Cockpit nog tot eind 2012, maar vanaf 2011 worden wettelijke aanpassingen evenwel niet langer doorgevoerd. Daarom krijgen alle Cockpit-klanten nu al de kans over te stappen naar Dave. In de loop van de maanden april en mei zal elke Cockpit-gebruiker daartoe een speciaal voorstel ontvangen.


Dave 2.0 en Dave Agenda

Een uurtje later zakten ook de Dave-klanten af naar de Montil, want zaakvoerder Guido Kestens introduceerde er de nieuwe versie van Dave: Dave 2.0. Die brengt zo maar even 75 voorstellen van de gebruikers in rekening.
Daarnaast telt Dave 2.0 ook een nieuwe module voor agendabeheer. De volledig in Dave geïntegreerde agenda laat toe afspraken in te plannen voor alle medewerkers, vergaderruimtes te boeken en materiaal (o.a. projector, geluidsinstallatie,...) te reserveren. De module werkt vlot samen met Microsoft Outlook of Entourage en iCal, de kalenderapplicatie van Apple.

Dave en Process

Salesmanager Garry Vleminckx nam het wat later over en presenteerde de nieuwe koppeling tussen Dave en Process. Dit programma kan niet alleen documenten digitaal archiveren, maar slaagt er ook in deze documenten door verschillende diensten binnen een bedrijf te laten goedkeuren. Zo kunt u met Dave bijvoorbeeld ingescande aankoopfacturen uit Process opvragen en overgaan tot betaling als ze in Process goedgekeurd werden.


Preview Dave Project

Software Developer Geert Landuyt sloot het presentatieluik van de Just Software-dag af met een preview van Dave Project. Deze module is momenteel in volle ontwikkeling en zal in de zomer van 2009 beschikbaar zijn. Dave Project maakt projectopvolging in verschillende fases mogelijk. Zo kunt u nauwkeurige kostencalculaties maken voor, tijdens en na de beëindiging van het project. De module laat bovendien toe de tijdsbesteding van de medewerkers bij te houden en op te volgen. Dave Project wordt geïntegreerd met de andere Dave-modules. Zo kan informatie uit de Dave-module Orderadministratie rechtstreeks worden verwerkt bij de nacalculatie en kunnen projecten in de Agenda worden opgevolgd.
Na de presentaties kregen de klanten alle tijd om met elkaar en onze medewerkers kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Just Software kijkt tevreden terug op een geslaagde dag en we hopen dat iedereen ook volgend jaar van de partij zal zijn.