Verslag Dave Solutions Day 27 mei De Montil Affligem
Naar jaarlijkse gewoonte werd op 27 mei 2010 in De Montil te Affligem, de klantendag van Just Software georganiseerd, dit jaar Dave Solutions Day genoemd. Op die dag werden alle huidige en toekomstige gebruikers van Dave en Cockpit uitgenodigd om te komen kijken naar de nieuwste ontwikkelingen in Dave. Maar dit jaar was er meer...

verslagdsd2010

Na het welkomstwoord van Guido Kestens, zaakvoerder van Just Software, werd de namiddag gestart met een sessie over de Do's en Don'ts in telemarketing door Dirk Onderdonck van Filad. Van deze sessie onthouden we dat een goede voorbereiding de belangrijkste stap is tot succes. Ook het feit dat Filad de informatie die zij krijgt aan de telefoon rechtstreeks kan ingeven in Dave via een maatwerkmodule is enorm tijd- en kostenbesparend.

In de tweede sessie kwam Piet Saegeman van Apple Computer België aan het woord. Met een grafisch mooie "Keynote"-presentatie werd aangetoond dat de Apple Macintosh computer ook voor administratieve taken in de KMO kan ingezet worden.

In de sessie van DigitalMind kon al eens gelachen worden. Nicolas Verroye wist op een ludieke manier zijn bedrijf voor te stellen en toonde met Switch als voorbeeld hoe een website gekoppeld kan worden met Dave. Ook wist Nicolas te vertellen dat het niet voldoende is om een website te hebben, er moet ook gezorgd worden voor voldoende trafiek naar de website.

De sessie van Groupwave vertelde ons waarom een Lotus Foundation Server van IBM een geschikte en zorgeloze oplossing is voor een KMO. Ook desktop virtualisatie kwam aan bod met de kleine Pano Cube. Vervolgens werd ons in een snel tempo uitgelegd wat "Voice over IP" betekent en wanneer we best overschakelen naar VoIP-telefooncentrales.

In de laatste sessie voor de pauze gaf Tom De Bast van Combell uitleg over "The Cloud" en wat dit kan betekenen voor uw business. De verschillende "Hosting"-formules werden besproken, de keuze tussen Linux of Windows en wat is SaaS en wat is Cloud?

knop_DSD_200

Tijdens de pauze, met een hapje en een drankje, kon iedereen de standen van de sprekers bezoeken. De nieuwe Dave kassamodule was te zien op een IBM kassa met touchscreen, geldlade en barcodescanner. Ook het voltallig personeel van Just Software was aanwezig om op alle vragen te antwoorden.

Voor de aanwezigen die Dave nog niet kennen werd er na de pauze gestart met een sessie "Introductie Dave" door Garry Vleminckx van Just Software.

De voorlaatste sessie werd gegeven door Kate Van Loo van LogiXML. Is Business Intelligence ook iets voor een KMO? Massa's aan gegevens omzetten naar informatie die leidt naar betere kennis van uw business om zo de juiste beslissingen te nemen. Tijdens deze sessie werden enkele LogiXML-rapporten getoond die hun gegevens rechtstreeks haalden uit een Dave database.

In de laatste sessie werden de belangrijkste nieuwigheden van Dave getoond: het planningsoverzicht in de agenda-module, de Gantt-diagram in de projectmodule, het gebruik van een ingebouwde tekstverwerker voor het maken van offertes in de projectmodule en voor het opstellen van e-mailberichten in de communicatiemodule. Ook het elektronisch versturen van facturen als PDF-bijlage werd getoond.
De sessie werd door Guido Kestens afgerond met de toekomstplannen van Just Software voor 2010 en 2011.

Om 18 uur sloot de Dave Solutions Day af met een receptie voor alle deelnemers en het verloten van drie prachtige prijzen. De waardebon van 5.000 euro voor het maken van een website en aangeboden door DigitalMind werd gewonnen door Ingeborg Vanrumbeke van het bedrijf Moxy. De Pano Cube, aangeboden door Groupwave werd gewonnen door Yves Neirynck van Casting Design. En de gelukkige winnaar van de eerste Apple iPad in België, aangeboden door Just Software, werd Margareta Goossens van Bouwplus.

Klik hier voor foto's van het event.

Onze partners:

logo_FILAD

logo_SWITCHB2B

logo_easym

logo_LOGIXML
logo_GROUPWAVE

logo_DIGITALMIND

logo_COMBELL