Winnaar eerste iPad in België
Op de Dave Solutions Day op 27 mei won Margareta Goossens tot haar eigen verbazing een prijs: de eerste Apple iPad van België. Door het immense succes bij de lancering van dit gadget, moest Just Software nog tot half augustus wachten op de levering van de jongste telg uit de Apple-familie. Op donderdag 2 september konden we haar de iPad gaan overhandigen. Hét moment voor een terugblik op de Dave Solutions Day en een babbeltje met Margareta.

Overhandiging iPad

Margareta staat in voor de boekhouding van het bedrijf Bouwplus, een bouwbedrijf in Gent. Dit doet ze samen met Rita Samyn, de moeder van zaakvoerder Jürgen De Schinkel. De van opleiding architecte werkt al een goed half jaar met Dave en dat bevalt haar wel.

“Omdat ik niet voor boekhouder gestudeerd heb, ging het in het begin wat stroef,” vertelt ze, “Met die boekhoudcodes was ik niet meteen weg, maar nu loopt alles vlot met Dave”. 

Wanneer ze haar iPad in ontvangst neemt, glundert ze, net zoals op de Dave Solutions Day. 

“Dit komt eigenlijk heel goed uit,” gaat ze verder, “mijn PC van thuis is kapot.” Nu is die iPad natuurlijk geen hele computer, maar je komt er al een heel eind mee. Ze ziet zichzelf al zitten in de zetel of in bed met die iPad op haar schoot. “Fantastisch,” horen we een paar keer achter mekaar, terwijl ze het plastiek eraf haalt.

Wat was haar algemene indruk van de Dave Solutions Day, vroegen we ons af.

“Enorm boeiend, de sprekers en de opleidingen maakten van de Dave-Dag een afwisselend geheel. Hoewel ik eerst dacht dat er enkel workshops werden gegeven, stond ik versteld van de diversiteit. Die iPad was voor mij de kers op de taart. Volgend jaar kom ik zeker opnieuw. Wat verloten jullie dan?” lacht Margareta.

Was de Dave Solutions Day de moeite waard, buiten die iPad?

“Ik vond het leerrijk om als Dave-gebruiker op de Solutions Day aanwezig te zijn. Je leert niet alleen bij over Dave, maar ontmoet er ook de mensen achter het product. Bovendien krijg je op die manier ook een breder beeld van de sector, doordat er ook allerlei partners aanwezig zijn. Een aanrader voor iedere Dave-gebruiker.

Als ze het hebbeding volledig heeft uitgepakt, wordt hij langs alle kanten geïnspecteerd. “Hij is nog platter dan ik dacht, en ik had nog wel speciaal een nieuwe handtas gekocht, maar die is er zelfs te groot voor. Dit is echt super. Bedankt, Dave!”