IBM Bus houdt halt bij Just Software
Donderdag 24 maart stopte de IBM Roadshow "Solutions for smart BUS-iness" op de parking van Just Software. Verscheidene klanten en prospecten kwamen een kijkje nemen in de oude schoolbus om Dave op een iPad te zien werken. Het heerlijke lenteweer nodigde uit om een glaasje te drinken en een hapje te eten in de zon, terwijl binnen in de bus doorlopend demo's werden gegeven van de desktop virtualisatie-oplossing van IBM.

IBM_BUS4Wat was er op de IBM bus te zien?

IBM toonde een oplossing voor desktop virtualisatie, namelijk  "Verde" van Virtual Bridges. Desktop virtualisatie betekent dat u op uw werkpost software gebruikt die er in feite niet is. De software staat niet op uw werkpost maar op een server. Wat u op uw werkpost ziet, is enkel een beeld. Alles gebeurt centraal op de server.

Dit heeft heel wat voordelen. Gebruikers kunnen werken met goedkope of zelfs oude werkposten, of met hippe zaken zoals een iPad. Alle beheer gebeurt eenmalig en centraal op de server, wat enorm veel tijd bespaart, zeker als er veel gebruikers zijn.

Waarin onderscheidt deze oplossing zich van zijn concurrenten?

IBM_BUS3

Wel, naast heel wat technische voordelen zijn de belangrijkste die we hebben onthouden:

- Deze virtualisatie kan zowel geïnstalleerd worden voor een Linux-platform als voor een Windows-platform 

- Een lage prijs per gebruiker, namelijk 142 euro per gebruiker per jaar, nog geen 12 euro per maand

 

Meer weten over de mogelijkheden van de oplossing van IBM? Neem contact op met ons via het contactformulier of telefonisch op 02 567 21 71.