Verslag Dave Solutions Day
Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Just Software ook dit jaar een dag waarop we de nieuwe ontwikkelingen in Dave aan de buitenwereld voorstelden. De Dave Solutions Day ging dit jaar door in De Montil in Affligem op dinsdag 27 september. Een verslag van een inspiratievolle dag...

test_Na het welkomstwoord door Guido Kestens, zaakvoerder van Just Software, begon Davy Vandevinne van Outsource Communications de namiddag met een workshop over sociale media voor kmo's. Deze social media believer liet ons kennismaken met de wereld van Facebook, Twitter en meer.

Om te beginnen blies hij ons omver met enkel weetjes: wist je dat radio 38 jaar nodig had om 50 miljoen mensen te bereiken? Televisie deed dit in 13 jaar. Internet had op 4 jaar tijd 50 miljoen gebruikers. Facebook bereikte 50 miljoen mensen in amper 2 jaar tijd.

Aan de hand van een paar praktische voorbeelden toonde Davy daarna aan hoe nuttig deze sociale media voor een hedendaagse firma kunnen zijn.

Tot slot gaf hij ons nog de volgende tips mee: denkt goed na voor je begint (wie is mijn doelgroep en wat heb ik te vertellen?), luister meer dan je zelf praat, kortom: vertel een verhaal en zorg voor een duidelijke boodschap, wees jezelf, heb geduld. Succes heeft een beetje tijd nodig.

DSDAula Na de workshop van Davy nam Guido opnieuw de microfoon over om het Just Software team voor te stellen. Nadien kwamen ook de verschillende partners die vandaag aanwezig waren aan bod. Speciale aandacht werd hier besteed aan Dave gebruiker Blue Bay. Zij ontwikkelden namelijk een BI-tool voor kmo's. Deze applicatie, enjoi, werd geïntegreerd met Dave. Zo is het mogelijk voor gebruikers van Dave en enjoi om de BI-tool te raadplegen vanuit Dave.Gebruikers van enjoi kunnen op een heel gebruiksvriendelijke manier zelf analyses uitvoeren op hun gegevens of rapporten aanmaken die doorheen de volledige organisatie kunnen gebruikt worden. Bij de ontwikkeling werd een uitgebreide set van standaard rapporten voorzien, zodat de gebruiker niet rechtstreeks met de database-tabellen hoeft te werken maar met een logische en verstaanbare tussenlaag.

Tijdens de pauze konden de bezoekers de verschillende standjes van de partners bezoeken. De pralines en relatiegeschenken van Valentino Chocolatier waren zeer in trek. Bij hardware leveranciers Easy-M en Switch konden de bezoekers dan weer terecht voor meer info over Apple producten. DigitalMind toonde dan weer op zijn stand hoe je een e-commerce oplossing kan integreren met Dave. Companyweb kon bezoekers laten zien hoe belangrijke bedrijfsinformatie rechtstreeks vanuit Dave consulteerbaar is. Blue Bay toonde op hun stand de koppeling tussen enjoi en Dave. ID Soft demonstreerde hoe je met hun product HannaH financiële gegevens uit Dave verder kan analyseren. Bij de stand van Aspex werden al je vragen over Dave in de cloud beantwoord. Bij ICT Coach, tenslotte, konden de bezoekers dan weer terecht voor allerhande vragen over IT.

Ondertussen liep een cameraman rond om sfeerbeelden te maken en een aantal Dave gebruikers te interviewen over hun ervaringen met Dave. Deze beelden zullen worden verwerkt in een bedrijfsfilmpje.

DSDReceptieNa de pauze trokken de bezoekers opnieuw naar de zaal boven. Tijdens het tweede deel van
de namiddag toonde Guido de nieuwste ontwikkelingen in Dave. Daarna gaf sales manager Caroline de allereerste demo van onze Dave CRM aan de hand van een gloednieuwe demoversie. Na deze initiatie konden de bezoekers hun evaluatieformulieren invullen en volgde een receptie met een hapje en drankje.

Uit de stapel evaluatieformulieren werden 3 winnaars gekozen. Katrien Buysse van Servito en Vincent Soete van Warlop Horeca Service gingen elk naar huis met een geschenkmand vol lekkers. Patrick Salters van Mechanic International kreeg een kortingsbon van 500 euro op zijn volgende factuur van Just Software.

Bij het naar buiten gaan, kregen alle bezoekers een goodiebag! Hierin zat, naast allerhande informatie over de partners, ook een cadeautje van Just Software en ook een doosje pralines van Valentino!

De foto's kan je bekijken op onze Facebookpagina op www.facebook.com/justsoftware.