Dave nog niet op Mavericks
Wij raden Dave gebruikers aan om nog niet over te schakelen naar Mavericks of Mac OS X 10.9. Dave functioneert, maar de communicatie met andere programma's loopt spaak. Zo zijn er problemen met het printen naar PDF en de synchronisatie van agenda's ....

Recent lanceerde Apple Computer de nieuwste versie van het besturingssysteem Mac OS X 10.9 of Mavericks genoemd. Zoals bij elke vorm van Big Wave Surfing (Mavericks is immers de naam van een uitzonderlijke surflocatie aan de Amerikaanse westkust) is het gebruik van Mavericks niet zonder risico's voor de gebruiker. In de praktijk blijken heel wat software-bedrijven immers problemen te ondervinden en hun software te moeten aanpassen.

Ook Just Software heeft uitgebreide testen gedaan van het gebruik en de werking van haar ERP-pakket Dave in combinatie met Mavericks. Dave functioneert op Mavericks maar geeft tal van problemen met de communicatie naar andere programma's. Zo kunnen wij bijvoorbeeld niet langer garanderen dat de synchronisatie van agenda's en contacten verloopt zoals het moet, zijn er vragen bij de koppeling met webshops en vormt het printen naar PDF een probleem. Ook het afdrukken naar bepaalde printers is problematisch.

In afwachting van een oplossing zien wij ons dan ook verplicht onze Mac-gebruikers ten stelligste af te raden de update naar Mavericks uit te voeren. Dave is vandaag immers niet 100% compatibel met Mavericks. Dave is uiteraard wel 100% compatibel met de Mac OS X versie 10.4.10 t.e.m. 10.8.6.

Onze technische mensen stellen alles in het werk om hier zo snel als mogelijk met een nieuwe versie van Dave te komen die wel 100% compatibel zal zijn met Maveriks maar zijn hierbij op hun beurt ook afhankelijk van externe partijen. Ook de programmeeromgeving Omnis is druk in de weer haar versie aan te passen aan Mavericks. En misschien komt Apple Computer wel met een patch-versie op de markt ....

Voorlopig is het dus nog even afwachten, maar van zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, brengen wij onze Dave-gebruikers uiteraard onmiddellijk op de hoogte. Vandaag is de boodschap te wachten met de update naar Mavericks.