Dave en Omnis, reeds meer dan 15 jaar een succesverhaal
Just Software koos van bij het ontstaan in 1997 om Dave te ontwikkelen in Omnis, een programmeeromgeving van TigerLogic. Tot op vandaag de dag heeft Just Software nog geen spijt gehad van deze keuze. Wij zijn dan ook verheugd dat Omnis onlangs refereerde naar Dave op hun blog. 

Het succes van Dave is voor een groot deel te danken aan de keuze voor Omnis als ontwikkelplatform. Omnis is een krachtige tool waarmee onder andere bedrijfsprogramma's eenvoudig en snel ontwikkeld kunnen worden. Omnis maakt Dave betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en de software is gemakkelijk te onderhouden. Eén van de grootste voordelen van Omnis is dat de ontwikkelde applicaties multiplatform zijn. Zo kan Dave gebruikt worden op Windows, Mac OS X, PC's en servers in alle bedrijven en sectoren, onafhankelijk van het platform waarop het geprogrammeerd wordt. Daarnaast is Omnis ook object-geörienteerd. Met Omnis kan men verschillende modules ontwikkelen en bepaalde componenten hergebruiken, beter structureren en overzichtelijk weergeven. De modulaire opbouw en het dashboard van Dave zijn hier een duidelijk voorbeeld van. 

Omnis bestaat ondertussen meer dan 30 jaar. In een snel veranderende ICT-sector is dit niet vanzelfsprekend. Omnis evolueert dan ook met de tijd, blijft zijn ontwikkelomgeving vernieuwen en voldoet daardoor nog steeds aan alle noden van Dave.

Deze reeds meer dan 15 jaar lange samenwerking tussen Just Software en Omnis werd onlangs in de kijker gezet. Zo refereerde Omnis naar Dave in een blogartikel over verschillende toepassingsmogelijkheden en kan men op de website van TigerLogic een volledige case study over Just Sofware lezen.