Prestigieus Optimize Group-project

De ruimte, hernieuwbare energie en Optimize Group, wat is de link?

Sinds maart dit jaar is Optimize Group, het moederbedrijf van Just Software, de voornaamste leverancier in een innovatieve haalbaarheidsstudie getiteld "Space Enabled Wind Installation Site Screening", of SEWISS in het kort.

Deze studie wordt voor 50% gefinancierd door het ARTES 20-programma van het Europees Ruimte- Agentschap en heeft als doel vooruitstrevende Europese bedrijven te stimuleren bij de ontwikkeling van producten en diensten met behulp van ruimtesystemen.

Gezien de stijgende wereldwijde vraag naar hernieuwbare energie zijn onshore windenergie-ontwikkelaars continu op zoek naar manieren om de nauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie van hun terreinen en windmolenprocessen te verbeteren. Deze studie geleid door Optimize Group onderzoekt de technische en commerciële haalbaarheid van het gebruik van innovatieve, hoogtechnologische satellietbeelden en 3D-modellen van het aardoppervlak om dergelijke ondernemingen hierbij te helpen.

Dit studieproject loopt tot midden november 2015.

Wilt u dit project van op de voet volgen? Sluit je dan aan bij onze LinkedIn Group: https://www.linkedin.com/groups/Space-Enabled-Wind-Installation-Site-8267092/about