Optimize Group bereikt eerste mijlpaal met SEWISS

Optimize Group heeft het einde bereikt van een innovatieve haalbaarheidsstudie  getiteld "Space Enabled Wind Installation Site Screening", of SEWISS in het kort. Deze studie werd voor 50% gefinancierd door het ARTES 20-programma van het Europees Ruimte Agentschap en had als doel vooruitstrevende Europese bedrijven te stimuleren bij de ontwikkeling van producten en diensten met behulp van ruimtesystemen.

Gezien de stijgende wereldwijde vraag naar hernieuwbare energie zijn onshore windenergie-ontwikkelaars continu op zoek naar manieren om de nauwkeurigheid, snelheid en effici√ęntie van hun terreinen en windmolenprocessen te verbeteren. De studie, geleid door Optimize Group, onderzocht de technische en commerci√ęle haalbaarheid van het gebruik van innovatieve, hoogtechnologische satellietbeelden en 3D-modellen van het aardoppervlak om dergelijke ondernemingen hierbij te helpen.

De haalbaarheidsstudie  werd tot een goed einde gebracht door de inzet en het harde werk van verschillende collega’s over de vier Optimize Group-bedrijven heen (M-Soft, Just Software, Jamadata en Optimize).


Wilt u dit project van op de voet volgen? Sluit je dan aan bij onze LinkedIn Group: https://www.linkedin.com/groups/Space-Enabled-Wind-Installation-Site-8267092/about